tirsdag den 21. januar 2020

Anmeldelse: Efter syndfloden af Kassandra Montag

Denne anmeldelse er for forlaget HarperCollins




  • Titel: Efter syndfloden
  • Forfatter: Kassandra Montag
  • Sprog: Dansk
  • Antal sider: 432
  • Genre: Roman
  • Originalsprog: Engelsk
  • Originaltitel: After the flood
  • Forlag: HarperCollins
  • Oversætter: Lene Støvring
  • Udkom på dansk: 2020
  • Læst: Januar 2020
  • Bedømmelse: ❤️❤️❤️❤️



Om bogen:

Lidt mere end et århundrede ud i fremtiden er den verden, vi kender, fuldstændig forandret. Vandet har langsomt overtaget kontinentet og den forhøjede vandstand har først udslette Amerikas store kystbyer og derefter også de centrale dele af landet. Der er intet andet tilbage end de kolonier, overlevende har etableret på de højeste bjergtoppe, der ligger som øgrupper i det dybe, åbne hav.

Den stædigt uafhængige Myra og hendes fremmelig 7-årige datter, Pearl, lever på vandet i deres lille båd, Bird. De er fiskere og går kun i land, når de skal bytte deres fisk til forsyninger og information i civilisationens få tilbageværende handelsstationer. Myra har i de sidste syv år sørget over tabet af sin ældste datter, Row, der blev stjålet af sin far, efter en enorm flodbølge indtog deres hjem i Nebraska.

Da Myra tilfældigt finder ud af, at Row sidst er blevet set i en fjern beliggende koloni i Grønland, må hun droppe sin sædvanlige forsigtighed og begive sig ud på en farefuld rejse til nordens isfyldte have sammen med Pearl, mens de klamrer sit til håbet om, at Row vil være der, når de når frem.

Min vurdering:

Lige fra første side bliver man fanget i denne fantastiske historie der foregår i fremtiden, hvor det meste af jorden er dækket af vand. 
Alt er faldet fra hinanden og alle gør hvad de kan for at overleve. Handelsbyer dukker op, og her kan man bytte sig til frem til de ting man mangler.

Myra har i syv år søgt efter hendes datter, Row, hvem hun så blive bortført af hendes egen far. Myra kan stadig hører Rows skrig fra den dag hun forsvandt.
Myra rejser nu rundt sammen med hendes syv-årig datter Pearl, i kampen for at finde hendes ældste datter. De bor på en båd, hvor de fanger fisk og bytter sig til andre ting, så de an overleve. 
En dag støder de på en pirat, og Myra genkender en halskæde manden har rundt om armen, det er Rows. 
Nu går kampen for alvor ind for at findes hendes datter, hun ved nu hvor hun er men, det er et af de farligste steder. 

Myra støder på fjender og venner igennem bogen og jeg som læser var fanget lige til sidste side, for finder hun sin datter? Det spørgsmål vil jeg lade stå til jer selv at finde ud af.

Jeg giver bogen fire ❤️ ud af fem. Jeg var fanget af historien, og vil sende mine varmeste anbefalinger til at andre læser denne bog. En fantastisk og sørgelig historie fortalt smukt.


Om forfatteren:

Kassandra Montag voksede op på landet i Nebraska, og hun tilbragte det meste af sin barndom med at udforske skovene omkring familiens hun sammen med sin ældre bror og yngste søster. I familiens baghave stod et stort æbletræ, hvis skygge dannede det perfekte sted at sidde med en bog i skødet, og når der blev kaldt til arbejde på gården, forsvandt hun blot længere op i træet.

Kasandra Montag har master i engelsk litteratur, og har udgivet prisbelønnede noveller og digtsamlinger. Efter syndfloden er hendes første roman, og den er oversat til 17 sprog.

i dag bor Kassandra i Omaha med sin mand og to sønner, og hun er i gang med at skrive sin næste bog. 


Tak til HarperCoillins for dette anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar