lørdag den 21. december 2019

Anmeldelse: Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker af Jacqueline Firkins

Denne anmeldelse er for forlaget Palatium books


  • Titel: Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker
  • Forfatter: Jacqueline Firkins
  • Sprog: Dansk
  • Antal sider: 375
  • Genre: Roman
  • Originalsprog: Engelsk
  • Originaltitel: Hearts, strings and other breakable thinks
  • Forlag: Palatium books
  • Oversætter: Louise Lundberg Claesen
  • Udkom på dansk: 2019
  • Læst: December 2019
  • Bedømmelse: ❤️❤️❤️❤️

Bagsiden af bogen:

17-årig Edie Price har slet ikke lyst til at være i Mansfield i Massachusetts. Det er den sidste sommer, før hun skal på college, og Mansfield er stedet, hvor rige naboer og forkælede tøser som Edies kusiner bor. De er besat af at få Edie til at tænke på noget andet end sin mors død og tager gerne søde drenge og Askepot-agtige makeovers i brug for at komme i mål. Edie har sine egne planer, og de inkluderer altså ikke en prins på den hvide hest.

Edie fordyber sig i sine lektier og sine ansøgninger til studielegater for at have råd til at komme på college. Men hun bliver alligevel fascineret af to drenge fra Masfield, der kappes om hendes opmærksomhed. Sebastian er Edies barndomskæreste og første store kærlighed, men der er også den lokale bad boy og hjerteknuser Henry. Han er grænseløs, men hans kys er afhængighedsskabende.

Begge drenge giver Edie problemer. Hun kan ikke undgå at stå midt imellem dem. Nogen ender med kærestesorg. Nu skal hun bare sørge for, at det ikke bliver hende.

Min anmeldelse:

Edies mor døde for tre år siden og i den periode har Edie boet hos en plejefamilie, men endelig tager hendes moster sig sammen og siger ja til at bliver Edies værge. Der har været nogle uvenskaber i familien der har gjort at Edie ikke har set hendes mors familie i ti år.
Edies første kys, ikke at det som sådan tæller, var med nabodrengen, Sebastian, da de var ti år, men Edie har været forelsket i ham lige siden. Og da hun ser ham igen, kan hun ikke styre hendes følelser for ham. Men desværre har Sebastian en kæreste, Claire, der i starten er rigtig sød ved Edie, men dette ændre sig hurtigt. 

Edie tror hun kan skjule hvordan hun føler for Sebastian, men alle især hendes kusiner, Maria og Julia lægger hurtigt mærke til det. Edie gør alt hvad hun kan for at skjule dem, da hun ikke vil komme imellem endnu et kærestepar. Hjemme i Ithaca, blev hun kysset af hendes bedste veninde, Shondas kæreste. Ikke at Edie er stolt af det og hun var egentlig godt klar over det ville ske, men det var alligevel ikke det hun ønskede. 
Maria og Julia gør alt for at forvandle Edie, især når de skal til fester. Edie lader dem gøre det, da hun ikke vil føle sig udenfor mere end hun gør i forvejen.

Henry, Claires bror dukker op til en fest, han er en rigtig scorekarl, han gør alt for at få Edies opmærksomhed, men hun kan ikke lide ham, til at begynde med. Men det ændrer sig og hun begynder at se ham mere og mere. 
Han er godt klar over at Edie er forelsket i Sebastian. Og derfor vil han også indgå en aftale med Edie, om at de skal spille kærester, for at gøre Sebastian jaloux.
Hvilket også sker.

Til at begynde med gør Henry det kun for at får Edies fokus væk fra Sebastian, men Henry ender med at forelske sig i Edie. hvilket hun hører ham fortælle til Claire til et skolebal, hvor Edie har Henry med som sin date. Her får Edie langt om længe hendes første kys, midt på dansegulvet med alle øjne på sig. Og hun er helt fortabt da Henry trækker sig tilbage.

Dette er en rigtig sød, men langtrukkende historie om en pige der kæmper med at komme sig over tabet af hendes mor, selvom det er tre år siden nu. Men Edie har altid kun haft hende samt at finde sig til rette i det nye og rige miljø. og sidst men ikke mindst finde ud af hvad rigtig kærlighed er. 

jeg vil give denne historie fire ❤️❤️❤️❤️ ud af fem. Grunden til jeg ikke giver det sidste er at jeg synes den er for langtrukkende. Men den er sød og jeg sender mine varmeste anbefalinger og håber der kommer mere fra Jacqueline Firkins.


Om forfatteren:

Jacqueline Firkins er skuespillerforfatter, manuskriptforfatter og kostumedesigner. Hun har skabt verdener og personer som kostumedesigner i 20 år. Hun arbejder på British Columbia Universitets fakultet for teater og film, hvor hun deltager i så mange skriverkurser, som hun kan få lov til. Når hun ikke er optaget af at flytte knapper eller kommaer, kan man møde hende på løbeture ved havet, finde hende opslugt af ærlige kærlighedssange, eller i gang med at lade, som om hendes hund forstår alt, hvad hun siger.
Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker, er Jacqueline Firkins debut som romanforfatter, og den udkommer for HMH Books i USA og Palatium Books i DK.




Tak til Palatium books for dette anmeldereksemplar 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar