fredag den 10. april 2020

Anmeldelse: Den fremme pige af Daniel Silva


Denne anmeldelse er for forlaget HarperCollins


·                     Titel: Den fremmede pige
·                     Forfatter: Daniel Silva
·                     Sprog: Dansk
·                     Antal sider: 431
·                     Genre: Thriller
·                     Originalsprog: Engelsk
·                     Originaltitel: The New Girl
·                     Forlag: HarperCollins
·                     Oversætter: Nikolaj Kvistgaard Johansen
·                     Udkom på dansk: 2020
·                     Læst:  April 2020
·                     Bedømmelse:

Om bogen:

Eleverne på den eksklusive privatskole i Schweiz hvisker om den smukke pige med det ravnsorte hår, som hver dag ankommer i en bilkortege som et andet statsoverhoved. Hvem er hun, den nye pige?
De fleste har hende mistænkt for at være datter af en rig international forretningsmand, men sandheden er, at hendes far er Khalid bin Mohammed, Saudi-Arabiens berygtede kronprins.
Manden som engang blev beundret for sine modige socialreformer og religiøse opblødning, men som nu menes at have spillet en aktiv rolle i mordet på en systemkritisk journalist. Og da kronprinsens eneste barn bliver brutalt kidnappet, er der kun en mand, han stoler på, som kan hjælpe, inden det er for sent: Gabriel Allon, den legendariske chef for den israelske efterretningstjeneste.
Allon har brugt størstedelen af sit liv på at bekæmpe terrorister, herunder også de blodtørstige jihadister, som er finansieret af Saudi-Arabien, men Khalid har sværget at sikre en endelig opløsning af forbindelsen mellem kongeriget og radikal islam, og det er alene af den grund, at Allon samarbejder med ham. Nu står de som allierede i en fælles – og hemmelig – dødelig kamp om magten i Mellemøsten. Et barns liv – og den saudiarabiske trone – er på spil, og fjenderne står i kø efter begge mænd.

Min vurdering:

Det er anden gang jeg læser Daniel Silva, første gang var ingen succes, men jeg besluttede mig for at give ham en chance til. Jeg er slet ikke i tvivl om at Daniel Silva har undersøgt tingene til bunds med denne bog.

Den fremmede pige handler om den Saudi-Arabienske Kronprins hvis eneste barn pludselig og brutalt kidnappes. Og derfor bliver Gabriel Allon, den legendariske chef tilkaldt.

Igen rejses der mellem mange lande og planer bliver gennemgået og planlagt omhyggeligt for at fange bagmændene.

En interessant og spændende bog, der holdt mig fanget lige til det sidste. Jeg kan varmt anbefale denne bog og giver den tre ❤️❤️❤️ ud af fem ❤️❤️❤️❤️❤️.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar