lørdag den 11. april 2020

Føranmeldelse: Wilmas verden 2 af Ulrika Louisa Bjerregaard


Denne anmeldelse er for Augusta Publishing 



  • Titel: Wilmas verden 2
  • Serie #2
  • Forfatter: Ulrika Louisa Bjerregaard
  • Sprog: Dansk
  • Genre: Ungdomsbog
  • Forlag: Augusta Publishing
  • Udgivelsesår:  2020
  • Læst: 2020
  • Bedømmelse: ❤️❤️❤️❤️❤️


Om bogen 

Wilmas Verden 2 starter, hvor vi slap i Wilmas Verden 1. Wilma og Magnus skal starte i 9. klasse. Mon Wilma har tilgivet ham i løbet af sommerferien? Vil Magnus gerne være kærester med Wilma, selvom hun ikke har lyst til at vise det offentligt, og fandt Wilma mon træet med inskriptionen i Brooklyn? Vi skal krydse over det amerikanske kontinent og finde ud af, hvordan det går Karoline i San Francisco – helt for sig selv. Fik Oskar brevet fra Karoline i tide? Og er der i det hele taget flere breve, Wilma kan gå ombord i på mormors loft?
Vi skal fra nutidens Aarhus til datidens USA.

Wilma er vores hovedperson i nutiden. Hun går i folkeskole i Aarhus, hygger sig med vennerne og fritidsaktiviteter. En dag finder hun en kuffert på sin mormors loft med en stabel breve fra sin tipoldemor, Karoline, der udvandrede i 1912. Sideløbende med Wilma følger vi Karolines rejse til USA og den første tid i det nye spændende, men også overvældende hjemland.
Vi skal følge Wilma og Karoline i fire bøger; ét år ad gangen. I første bog mødte vi Wilma i 8. klasse, og her i anden bog skal vi følge hende i 9. klasse. I bog 3 er hun et år i USA på high school. I fjerde og sidste bog er hun tilbage i 1. g i Aarhus. Der er flettet to kærlighedshistorier ind i bøgerne sammen med et væld af historiske nedslag samt min egne dybe lidenskab for bøger – både ny og gammel litteratur.

Wilmas Verden er først og fremmest skabt for at underholde og give læseren en skøn læseoplevelse. Men den er også velegnet til undervisning i udskolingen med henblik på emner som udvandring til Amerika, 1. verdenskrig, m.fl. historiske begivenheder. Bagest i bogen finder man kilder, temaer og litteraturliste.


Min vurdering:

Endelig er vi tilbage hos Wilma, Magnus, Karoline og Oskar. Nutid og fortid er endnu en gang en stor del af denne historie.

Wilma er rejst til USA på sommerferie sammen med hendes forældre og lillebror for at følge i fodsporene på Karoline. Mens Wilma rejser rundt og ser de steder Karoline har skrevet om i sine breve, kæmper hun med sine følelser for Magnus. Hun vælger at ignorere hans beskeder og koncentrer sig om at være i USA og med stor iver finder hun den boghandel Karoline har arbejdet i. 
Tilgiver Wilma Magnus eller vælger hun at koncentrere sig om sidste skoleår? Det finder du kun ud af ve d at læse bogen.
Karoline og Oskar finder endelig hinanden, men Karoline har en bejler. Får Oskar slået ham af pinden eller er det for sent? Læs Wilmas verden 2 og finde selv ud af det. 

Jeg kan varmt anbefale denne bogserie, ser allerede frem til bog nummer tre. Og jeg giver fem store ❤️❤️❤️❤️❤️ ud af fem ❤️❤️❤️❤️❤️

Jeg er vild med historiefortællingen der er i denne bog. Du får både en sød ungdomskærlighed, men også en spændende historiefortælling flettet godt ind i hinanden, denne bog vil være rigtig god at bruge i udskolingen. 

Wilmas verden 2 udkommer d. 20. april 2020

Ingen kommentarer:

Send en kommentar