lørdag den 29. august 2020

Anmeldelse: Drengen fra Napoli af Viola Ardone

 


· Titel: Drengen fra Napoli

·  Forfatter: Viola Ardone

·  Sprog: Dansk

·  Antal sider: 278

·  Originalsprog: Italiensk

·  Originaltitel: Il Treno dei Bambini

·  Forlag: Cicero

·  Oversætter: Kamilla Pontoppidan

·  Udgivet på dansk: 2020

·  Læst: August 2020

·  Bedømmelse:  ❤️❤


Om bogen:

Et barns uforglemmelige beretning om kærligheden til familien, sorgen over at miste og glæden ved at få en ny chance i livet.

Napoli 1946. Syvårige Amerigo hutler sig igennem til­værelsen sammen med sin mor i et af Napolis fattigste kvarterer. Men da hans mor får mulighed for at sende ham nordpå vinteren over, slår hun til. Amerigo bliver sat på et tog til Bologna, og da vinteren er omme, er hans liv ændret for altid.

40 år senere vender han tilbage til Napoli for at be­grave sin mor og finde svar på de spørgsmål, han har båret rundt på siden barndommen. 

Drengen fra Napoli giver stemme til de 70.000 børn, der i tog krydsede den italienske halvø efter krigen. I Norditalien fik børnene mulighed for et bedre liv, men adskillelsen havde også store menneskelige konse­kvenser.

 

Min vurdering:

Jeg har været længe om at skrive denne anmeldelse, da historien som ellers er interessant, slet ikke fangede mig, som jeg kan se andre er blevet.

Vi er i efterkrigstidens Italien, hvor vi møder syvårig Amerigo, han bor i Napolis fattigste kvarterer. Hans mor har ingen penge, så Amerigo må gå rundt i andres aflagt sko. Men da moderen får mulighed for at sende ham nordpå med et børnetog, springer hun til med det samme.

Selvfølgelig tager Amerigo ikke tilbage, da han nu får mad, tøj og sko der passer samt har en hel anden hverdag. Først 40 år efter vender han tilbage til sit barndomssted for at se om han kan finde svar på en masse spørgsmål.

Bogen er baseret på en sand historie. 70.000 børn blev sendt fra Syd- til Norditalien efter anden verdenskrig. Det var for børnenes bedste, men samtidig blev familier splittet, og det var svært for børnene at flytte tilbage. Noget blev forandret i børnene, men hjemme var alt som det hele tiden har været. Fattigt.

Jeg vil give denne historie to ❤️❤ud af fem. Det er en sød og rørende historie. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar